Concertfotografie Anoukcoverband

Anoukcoverband

Concertfotografie is ontzettend leuk om te doen. Leuk, maar ook uitdagend. Zelden zijn de lichtomstandigheden ideaal, en vaak zijn niet alle leden van de band zichtbaar vanuit je positie als fotograaf. Het is (voor mij) dan ook meestal: veel foto’s maken en thuis de bruikbaarste eruit pikken en nabewerken. Op zaterdagavond 27 augustus 2016 trad de Anoukcoverband op, op de Slenteravond in Dalen.

Het was een prachtige zomeravond waardoor het ook bij de start van het openluchtoptreden nog aangenaam vertoeven was in het centrum van Dalen. Ongetwijfeld mede door deze heerlijke temperaturen was heel Dalen (en wijde omgeving) uitgelopen om van dit feest mee te genieten. De hele dag was Buienradar al nauwlettend in de gaten gehouden omdat er flinke onweersbuien voorspeld waren die (zo leek het) vooral langs Dalen zouden trekken.

Het eerste uur van het optreden was van slecht weer dan ook geen sprake. Wel waren in de omgeving met regelmaat onweersflitsen zichtbaar. Rond 00:15 echter, begon het te regenen. En direct flink ook. Voor mijzelf maakt me dit niet zoveel uit, maar voor mijn apparatuur vind ik het vervelender. Rond die tijd ben ik dan ook gestopt met het maken van foto’s. Hieronder is een kleine greep te zien van de foto’s. Wie meer wil zien, vindt er meer op Flickr.