Haarmode Ria

Met de website van Haarmode Ria uit Baflo waren een aantal dingen aan de hand:

  • Er waren twee domeinnamen in gebruik. Voor beide domeinen lag het administratieve domeinhouderschap elders. Op het oudste domein (gekoppeld aan de vorige bedrijfsnaam van Haarmode Ria) draaide geen website meer.
  • De vindbaarheid in Google was slecht. Een zoekopdracht leverde vooral een verwijzing op naar de vorige domeinnaam (waar geen site meer op getoond werd).
  • Er waren een aantal zaken op beveiligingsgebied die aandacht behoefden.
  • De wens was om online de mogelijkheid tot het maken van een afspraak te bieden.

Na overleg met Haarmode Ria heeft Ruud Haan Fotografie & Webdesign een voorstel uitgewerkt om deze (en nog een aantal andere zaken) te verbeteren. Hierbij is de bestaande site als basis genomen en is een groot aantal zaken “onder de motorkap” aangepakt. Naast bovengenoemde punten, bleek de Google PageSpeed Insight een erg lage score op te leveren. Dit leverde niet direct een traag reagerende website op (de pagina’s zelf zijn niet overdreven groot), maar het heeft een nadelig effect op de score die Google toekent in zoekopdrachten. Na aanpassing door Ruud Haan Fotografie & Webdesign is de score aanzienlijk verbeterd (met gemiddeld ruim 70 punten, op een 100 punten schaal!).

Aangezien een deel van de klanten van Haarmode Ria nog steeds gewend is aan de vorige bedrijfsnaam, en de daarbij horende URL www.riashaarmode.nl is er voor gekozen zowel deze, als de nieuwere URL www.haarmode-ria.nl te handhaven, waarbij de fysieke website op laatst genoemdeURL draait.

Er is nog enig onderhanden werk (online kunnen maken van een afspraak, en een aantal foto’s), maar beide domeinnamen behoren weer toe aan Haarmode Ria, en Haarmode Ria uit Baflo is weer goed vindbaar in Google!