Website DWCC site nu mobiel vriendelijk

Het begon als een vingeroefening. Hoeveel inspanning kost het om een bestaande site die niet mobiel vriendelijk was om te zetten naar een responsive WordPress site, die daarna ook nog eens gemakkelijk door de gebruiker zelf kan worden onderhouden? De eigenaar van de website www.dwcc.eu (Dutch Western Canada Connection), Henk ten Wolde (een oud-klasgenoot en een vriend van Ruud Haan), was dusdanig verrast dat besloten is de nieuwe website in productie te nemen.

Omdat het oorspronkelijke doel was te kijken hoeveel inspanning het omzetten zou kosten, is gekozen de bestaande website 1 op 1 over te zetten, waarbij dezelfde menustructuur, dezelfde teksten en dezelfde foto’s zijn gebruikt. Het resultaat is een goed functionerende website met een zakelijke uitstraling die vanaf ieder device goed benaderbaar is. Bezoekers kunnen bovendien direct de pagina delen op hun favoriete social media.

Door gebruik te maken van WordPress direct de mogelijkheid gecreëerd om met WordPress (desktop versie, maar zelfs ook een smartphone app) nieuwsberichten en blogberichten aan de site toe te voegen. Er is dan ook geen speciale apparatuur of programmatuur meer nodig om de site te onderhouden.