Over Ruud Haan Fotografie & Webdesign

Betaalbare professionaliteit in webdesign en fotografie

Webdesign

Vanuit de gedachte dat het voor een ondernemer niet meer mogelijk is om zijn onderneming te runnen zonder een professionele website, maar ook vanuit de gedachte dat dit ook voor startende ondernemers nog voor een betaalbaar budget mogelijk moet zijn, ontwerpt en bouwt Ruud Haan Fotografie & Webdesign websites. Dat gebeurt met een no-nonsense aanpak, gebruik makend van standaard hulpmiddelen. Dit biedt voor u als klant een aantal voordelen:

  • Prijs. Door niet alles van scratch af te programmeren worden tijd en kosten bespaard.
  • Overdraagbaarheid. Ondanks het feit dat wij een langdurige relatie nastreven kan het zijn dat u op later moment kiest voor een andere dienstverlener. Doordat Ruud Haan Fotografie & Webdesign werkt met standaard producten is deze overdraagbaarheid gewaarborgd.

Vindbaarheid

Door vanaf het begin van het traject zo veel mogelijk rekening te houden met de vindbaarheid (Google) is een Search Engine Optimisation traject in de meeste situaties niet noodzakelijk. Ook hierdoor bespaart u aanzienlijk op de kosten.

Met, of zonder Content Management System

Voorziet u (erg) weinig onderhoud op uw website, dan is het te overwegen een website zonder Content Management System (CMS, zoals WordPress, Joomla of Drupal) te laten maken. Een voordeel hierbij is dat de websites doorgaans sneller zijn doordat er geen database hoeft te worden geraadpleegd en er geen html hoeft te worden gegenereerd. Ook is het risico op een hack vele malen kleiner. Dergelijke websites worden ook wel statische websites genoemd omdat de inhoud altijd hetzelfde zal zijn.

Websites die wel gebruik maken van een Content Management System vragen meer aandacht voor beveiliging en back-up. Daar staat tegenover dat een stuk onderhoud eenvoudiger zelf is te regelen. Zo kunt u berichten plaatsen zonder tussenkomst van derden. Dat kan zelf al met een smartphone.

Er is ook nog een tussenvorm mogelijk: een statische website waarbij ook uw (zelfgehoste) blog wordt getoond.

Door samen goed naar de eisen en wensen te kijken kan een gefundeerde keuze worden gemaakt.

Mobiel internet

Het gebruik van mobiel internet (tablets en smartphones) is de laatste jaren spectaculair toegenomen. Toch zijn nog lang niet alle websites geschikt om op een mobiel device weergegeven te worden. Ruud Haan Fotografie & Webdesign maakt in principe uitsluitend websites die op alle devices goed functioneren. Dat draagt niet alleen bij aan een beter toegankelijke website waardoor uw (potentiële) klanten uw website niet verlaten, het zorgt ook voor een betere score op zoekmachines.

Fotografie

Eén plaatje zegt meer dan duizend woorden

Veel websites kenmerken zich door gebruik van hoogwaardige stockfoto’s. Dat zijn foto’s die onder licentie gebruikt mogen worden voor bijvoorbeeld een website. Dit heeft als voordeel dat de prijs doorgaans relatief laag is. Er kleeft echter ook een nadeel aan: het blijven stockfoto’s die niet exclusief voor uw onderneming gebruikt worden. Een ander uiterste is het gebruik van foto’s die met een oudere mobiele telefoon zijn gemaakt. Daarvan kan de kwaliteit tegenvallen.

Gaat u een nieuwe of vernieuwde website laten maken, dan biedt Ruud Haan Fotografie & Webdesign de mogelijkheid dedicated fotografie voor uw bedrijf te verzorgen. Ruud Haan Fotografie & Webdesign beschikt over professionele fotoapparatuur en fotonabewerkingssoftware. Dit biedt ten opzichte van stock fotografie het voordeel van unieke foto’s. Foto’s van uw bedrijf, van uw producten of van uw medewerkers.

Ontzorgen

Er komt nog meer kijken bij het online zetten van een nieuwe website. Ruud Haan Fotografie & Webdesign kan een website aan u opleveren waarna u zelf uw hosting provider selecteert en de website online zet. Maar Ruud Haan Fotografie & Webdesign kan ook het hele traject voor u uit handen nemen. Voor fysieke hosting wordt gebruikt gemaakt van diensten van derden.