Praktijkworkshop “editie Stad”

Voor wie?

Deze workshop is voor iedereen die wel weet hoe zijn/haar camera werkt, maar in de praktijk wat aarzelt om de camera van een automatisch programma (Aut/P) te halen. Het is aan te bevelen vooraf te kijken of de onderwerpen die in de basisworkshop worden behandeld bekend zijn.

Tijdens deze workshop wandelt u met Ruud Haan door het centrum van de stad Groningen. Daarbij doen we vele bekende, maar ongetwijfeld ook nog wat minder bekende fotogenieke plaatsen in “Stad” aan. De workshop borduurt voort op de basis workshop digitale fotografie en is bij uitstek geschikt om vragen die in de loop der tijd zijn ontstaan te stellen en in de praktijk direct uit te proberen. Het meeste rendement haal je dan ook uit de workshop als je de vragen waar je in de praktijk tegenaan loopt van tevoren voor jezelf goed helder hebt (indienen via mail van te voren is zelfs nog beter).

We beginnen de route in stationsrestauratie van Groningen (Starbucks), waar we kort het programma van de middag doornemen en waarbij je eventueel geholpen wordt een aantal instellingen van je camera aan te passen voor het doel van vandaag. Ook wordt er nog wat extra “theorie” omtrent compositie besproken die we vanmiddag in de praktijk gaan oefenen (zie zonsondergang). Omdat iedere camera weer anders functioneert is het handig als je vooraf uitzoekt hoe je:

  • het scherpstelsysteem van je camera in kan stellen op één (te selecteren) autofocuspunt
  • één van de beschikbare autofocuspunten kan selecteren
  • je camera in de diafragmavoorkeur stand zet (meestal A/Av programma genoemd)
  • het diafragma instelt
  • de ISO waarde instelt (laagste waarde, en automatisch)
  • een raster in je zoekerbeeld kunt instellen (niet mogelijk met iedere camera)

De route eindigt in de binnenstad (niet ver vanaf het station) waar we in een café een korte evaluatie doen onder het genot van een consumptie. Tijdens de wandeling gaan we dieper in op vragen die bij je leven omtrent fotografie en het gebruik van je camera.

Oefeningen

Gedurende de route voer je enkele eenvoudige oefeningen uit die je helpen je vaardigheden te vergoten. De oefeningen worden voorafgaand aan de wandeling kort besproken.

Aantal deelnemers

Voor deze workshop geldt een minimum aantal deelnemers van 3, en een maximum van 5. Mocht 2 dagen voor de workshop het minimum aantal deelnemers nog niet zijn bereikt, dan kan de workshop helaas geen doorgang vinden. Je ontvangt daar uiteraard een bericht van. Zodra het minimum aantal deelnemers is bereikt, ontvangt iedere deelnemer daarvan een bericht.

Het weer

Niets zo veranderlijk als het weer. Gelukkig is men wel steeds beter in staat het weer te voorspellen. Daarom kijk ik 48 uur voor aanvang van de workshop op Weeronline wat de voorspelling is voor de stad Groningen. De workshop gaat door als het cijfer een 5 of hoger is. Is het cijfer lager, dan zijn de weersomstandigheden waarschijnlijk dermate slecht, dat dat voor de deelnemers en hun camera’s niet aan te bevelen is en wordt de workshop geannuleerd.

Kosten

De kosten voor deelname aan deze workshop bedragen €55 (inclusief BTW). Daarbij inbegrepen zijn twee consumpties (in horecagelegenheden die we tijdens de wandeling tegenkomen), en een beknopte handout.

 

Fietsen voor academiegebouw Groningen

Agenda

Hieronder vind je een overzicht van de geplande praktijkworkshops en de beschikbare plaatsen.

Geen evenement gevonden