Webdesign

Nieuwe, of vernieuwde website?

U bent ondernemer en u heeft nog geen website. Of u bent ondernemer en u twijfelt of uw site technisch of functioneel goed functioneert. U weet niet of uw website goed vindbaar is. Of u twijfelt of uw site goed functioneert op een tablet of smartphone. Als ook maar één van voorgaande beweringen op u van toepassing is, is het raadzaam actie te ondernemen. Ruud Haan Fotografie & Webdesign is een onderneming die zich juist richt op het beantwoorden van deze vragen.

En dat doet Ruud Haan Fotografie & Webdesing vanuit een passie voor techniek, laagdrempelig en via persoonlijk contact.

Wel of geen content management system?

Voorziet u geen of zeer weinig onderhoud aan uw site (omdat u liever zo weinig mogelijk achter een computerscherm zit), dan is het te overwegen een site zonder content management system te maken. Dit wordt ook wel een statische site genoemd. Statisch, omdat de inhoud die getoond wordt op ieder moment hetzelfde zal zijn (uitgezonderd bijvoorbeeld feeds van uw social media). “Statisch” heeft wellicht een wat negatieve klank wat niet altijd terecht is. Een statische site kan er heel modern en verzorgd uit zien. Het werken met een statische site kent een aantal voor- en nadelen. De voordelen zijn onder andere een snelle laadtijd (omdat er geen gegevens uit een database te hoeven worden opgehaald en omdat de html pagina’s al klaar staan en niet gegenereerd hoeven te worden) en een veel geringer risico op een site die gehackt wordt. Een nadeel kan zijn dat u altijd op uw leverancier aangewezen zult zijn om iets aan de site te laten veranderen.

Voorziet u dat u met regelmaat onderdelen aan de site wilt toevoegen, dan is een oplossing met een content management system (CMS) waarschijnlijk een betere oplossing. De drie grootste en bekendste zijn WordPress, Joomla en Drupal. Ruud Haan Fotografie & Webdesign is in staat op basis van deze content management systems een site (uit) te bouwen. Voor nieuwe sites adviseert Ruud Haan Fotografie & Webdesign het gebruik van één van bovengenoemde CMSsen, en WordPress in het bijzonder (aangezien WordPress op dit moment met voorsprong de grootste is). Dat heeft voor u als voordeel dat er ruim voldoende WordPress ondersteuning te vinden zal zijn en dat er een grote, actieve community is. Voor WordPress zijn (net als voor een aantal andere CMSsen overigens) bovendien voldoende (gratis) programma’s beschikbaar die het schrijven van een nieuw bericht voor uw site net zo eenvoudig maken als het schrijven van een brief met een tekstverwerker. Een voorbeeld hiervan voor Windows computers en laptops is Windows Live Writer van Microsoft.

Mobile ready?

Wat ook de keuze zal zijn, het is vandaag de dag ondenkbaar dat er nieuwe sites worden gemaakt die niet geschikt zijn voor mobiele devices zoals tablets en smartphones. Ruud Haan Fotografie & Webdesign is in staat zowel statische sites als sites gebaseerd op een CMS te maken die op alle devices goed functioneren. Dit heeft bovendien ook een gunstig effect op de vindbaarheid met zoekmachines. Mocht u een specifieke toepassing met uw site hebben waardoor het gebruik van een mobiele versie niet nodig is, dan kan dat uiteraard ook. Bedenk echter dat het gebruik van mobile devices steeds verder toeneemt.

Hosting

Met het maken van een nieuwe website alleen bent u er niet. Deze website zal online moeten komen te staan. De website moet worden “gehost”. Ruud Haan Fotografie & Webdesign kan u helpen met het online zetten van uw nieuwe site. Desgewenst kan Ruud Haan Fotografie & Webdesign het hele traject voor u uit handen nemen. Voor de fysieke hosting wordt gebruik gemaakt van Nederlandse hosting bedrijven.